INFODESK
(werkdagen: 9 - 21:00)
033 - 20 111 44
Gratis Verzending
Gratis 180 Dagen Retour

Studio Microphone

  • sE-X1 sE Electronics
  • C01 Samson
Officiele Merk Garantie
180 dagen Gratis Retour
Laagste Prijs Garantie
Betaal 14 dagen achteraf

Studio Microphone kopen bij KeyboardsKopen.nl

Een studio microfoon is een microfoon met hoge kwaliteit en gevoeligheid die in een (home) studio gebruikt wordt om geluid, zang en instrumenten met hele hoge kwaliteit op te nemen. De meeste studio microfoons zijn condenser microphone:condensator microfoons omdat deze een zeer hoge gevoeligheid hebben en zo veel meer detail en klank kunnen oppikken ten opzichte van de meeste live sound microfoons bijvoorbeeld. Zeker bij zang en akoestische instrumenten kan dat een heel groot verschil maken in opname kwaliteit.

Condensator Microfoons vs Dynamische Microfoons

Het belangrijkste verschil tussen microfoons is vaak de gevoeligheid de meeste studio microfoons zijn condensator microfoons. Deze zijn gevoeliger waardoor ze meer detail en nuances kunnen opnemen. Dit is echter niet altijd nodig. De geluidsbron moet dit detail ook hebben. Voor het opnemen van de belangijkste zang partijen en main vocals is de echtheid, detail en puurheid veel belangrijker dan een elektrische gitaar voor het ritme waar ook nog veel effecten overheen zitten. Voor een goede hoofd zang partij of akoestisch instrument heeft een condensator microfoon vaak de voorkeur. Voor bijvoobeeld elektrische gitaren, bas gitaren, drums worden vaak dynamische microfoons gebruikt.

Accessoires voor Studio Microphone


Populaire ProductenCopyright 2000-2015 KeyboardsKopen.nl Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend. Algemene voorwaarden