INFODESK
(werkdagen: 9 - 21:00)
033 - 20 111 44
Gratis Verzending
Gratis 180 Dagen Retour

Studio

  • sE-X1 sE Electronics
  • C01 Samson
Officiele Merk Garantie
180 dagen Gratis Retour
Laagste Prijs Garantie
Betaal 14 dagen achteraf

Studio kopen bij KeyboardsKopen.nl

Studios zijn er in alle maten en soorten. Een studio kan gebruikt worden om bijvoorbeeld instrumenten op te nemen of om recording vocals:zang op te nemen, recording voice over:voice over en stem opnamen. Maar een studio is tegenwoordig ook vaak een plek om producing music:Muziek te produceren of te mixen en te bewerken waarbij het geluid al ergens anders opgenomen is of uit samples en loops komt.

Akoestiek in de Studio

Het belangrijkste in een studio, en wat vaak een studio een studio maakt, is de akoestiek. Deze kan juist heel neutraal zijn. Of zijn goed of mooi zijn. Een neutrale akoestiek is handig voor hele pure opnamen. Of om muziek te mixen of te produceren waarbij je precies wil kunnen horen hoe de muziek puur klinkt, zonder vervorming door de ruimte waar je deze afluistert. Of de muziek kan bijvoorbeeld, goed of mooi zijn. Om bijvoorbeeld bij een opname van zang, gitaar, piano een licht mooie echo of ruimtelijkheid toe te voegen aan het geluid. In veel gevallen wordt tegenwoordig vaak eerder de voorkeur gegeven aan een zo puur en droog mogelijke opname omdat veel van deze ruimtelijkheid via digitale geluidseffecten zoals Reverb en Delay, in de nabewerking van helemaal naar wens en smaak kunnen worden toegevoegd. Als deze namelijk eenmaal in een opname zit is deze er weer veel moeilijker uit te halen, laat staan te veranderen.

Studio apparatuur

Waar vroeger hele dure, en vaak grote, mixers. mengtafels en audio recorders nodig waren, zijn tegenwoordig in de studio een goede laptop of computer in combinatie met een soundcard:externe geluidskaart de keuze als de belangrijkste studio apparatuur. Daarnaast gebruik je voor opnamen vaak een studio microphone:studio microfoon met pop filter en reflection filter:refletie filter scherm voor het opnemen van zang, stem en instrumenten. En voor het mixen en bewerken dan studio speaker:studio speakers die zo puur mogelijk klinken en een studio headphones:studio koptelefoon die natuurlijk klinkt.

Accessoires voor Studio


Populaire ProductenCopyright 2000-2015 KeyboardsKopen.nl Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend. Algemene voorwaarden